Sekali Macam Kaset Daa...

Posted by Fiq | Posted in | Posted on Tuesday, September 22, 2009

Seorang doktor di sebuah Hospital Sakit Jiwa berjalan-jalan di sekitar hospital untuk melawat para pesakit. Tugas ini merupakan akitiviti hariannya sepanjang beliau bertugas. Sepanjang beliau berjalan, beliau terdengar suara orang sedang menyanyi. Beliau cuba mencari dari mana datangnya arah suara itu.

Setelah puas mencari, barulah beliau menyedari suara itu datang dari sebuah bilik berhampiran dan ternyatalah yang menyanyi itu adalah salah seorang pesakitnya yang menyanyi dengan penuh perasaan seolah-olah seorang penyanyi. Bajet suara macam Siti Nurhaliza sebelum kahwin dengan Datuk K la kononnya tu (walaupun pesakit ni sebenarnya lelaki...).

Tapi yang hairannya, beliau melihat pesakit itu menyanyi dalam keadaan terlentang. Tiba-tiba tak lama kemudian dia meniarap pula. Doktor itu terus bertanya, "Kenapa awak tadi terlentang, tapi sekarang meniarap pula? Gila ke ape ni???"

Doktor ni pun satu. Kan dah nama hospital sakit jiwa. Mesti la kelakuan orang kat dalam tu lain macam sikit, kan? Haih...

Lalu pesakit itu menjawab, "Ooooo...Tadi Side A, ni Side B la pulak..."

Comments (0)