Beza Antara Cinta dan Suka

Posted by Fiq | Posted in | Posted on Wednesday, July 15, 2009

Ramai orang masih tidak tahu definisi dan keadaan sebenar istilah "cinta" dan "suka". Kedengaran seperti sama saja maksudnya, walhal ia sebenarnya adalah sebaliknya. Apa bezanya? Meh baca perbezaan di bawah ni:

1- Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

2- Di hadapan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

3- Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

4- Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu. Di depan orang yg kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.

5- Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita akan bebas berkata apa saja.

6- Kita tidak akan merenung mata orang yang kita cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang yang kita suka.

7- Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut jua menangis. Bila orang yang kita suka menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

8- Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan suka bermula dari telinga. Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang yang hidup akan mengalami ini dalam hidup mereka.

Ianya betul dan sangat kena dengan diri aku sendiri. Korang pula bagaimana?

Comments (6)

ohh..sy lupa maksud kedua2nya!

ngehe3.
btul2..
mmg pun.
mmg berbeza..
dan gugup tu mesti ada. waseh.. [xda yang prfect sbnrnya]
haha., tp bila ngt balik mesti lcu pn ada. ngeee*_*
erm. .. huhu..
tp.
ttp mata pun still ingt gk tuh. hihihihi..
sbb soal cinta letknya di hati.. adoi2. jiwang dh..
tp.
air mata tu. .mmg ada.
nice n3. ora suker. hihihi.. *_*

haha..mmg xdinafikan...mmg betul... :)

ahaha..
ye kot???
ahaha,.. isu neh mmg susah nk komen...

cik ayinn tkut kumen tu. ekeke. tul x ain. hee

kena ngan diri sendiri? maksudnya ada lak org ygdisukai kan?