Kenali Lelaki

Posted by Fiq | Posted in | Posted on Wednesday, July 15, 2009

Lelaki adalah manusia pertama yang diciptakan oleh Allah SWT. Selepas adanya lelaki, barulah adanya wanita. Banyak orang cakap wanita itu kompleks. Tapi lelaki pun sebenarnyaa sama jer... Jadi meh aku dedahkan apa yang korang (terutamanya perempuan) patut tahu tentang lelaki:

- Lelaki boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).

- Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

- Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

- Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

- Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.

- Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

- Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

- Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

- Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

- Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

- Kebanyakan lelaki yg nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys! (how true)

- Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

- Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…

- Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

- Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa…yang lain hanya kawan..

- Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

- Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih.. Cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

- Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…

- Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau macam mana sekalipun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat daripada lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan! Aku juga lelaki, jadi aku tahu...

Comments (5)

AIR MATA SENJATA PEREMPUAN.
ekeke. stuju2... hehe.
hehehe.
lelaki sedih klu break ek. ekeke.
*_* mgkn btul.
klu dia show kesedihn dia.
x nmpk mcho la kan?? hihihi..

"Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!"

yg ni x boleh blah.hahahhhaha =P

air mata tu mmg snjata ora. I dh penah kena. 4 luvida, its true...hehe

amboi fiQ.. ni salu ke x sgja. haha.. *_*

-----------> hehe. owh. tpi x smua la fiQ anggp sjta kan.
klu rmi yang mngis dpn Fiq.. haha.
x plu la nk wt plan lain nk lulhkn smgt fiQ ni.. ngehe3.. ngis jer. sob3.. *_*

hint2 mcm mn ye nk bg?